Training

Hou je kop erbij

Deel 1

Anders luisteren naar de ander.

Tijdsduur: 3 dagdelen

Maak jij dat ook wel eens mee, dat je iets aan het vertellen bent en dat een ander jou in de rede valt en zijn eigen verhaal gaat vertellen? Of dat je ongevraagd advies krijgt, terwijl jij alleen maar wilde vertellen wat je hebt meegemaakt? Misschien komt het omgekeerde ook voor: je neemt zelf in je enthousiasme het verhaal van een ander over, omdat je denkt te weten hoe het zit. Gevolg is dat die ander verder zijn mond houdt. Je weet dan niet wat het onderliggende verhaal van de ander is.
In deze training leer je af om snel te oordelen en om in te vullen voor een ander. Je ontdekt welke verhalen de ander bij zich draagt. Je leert een goed gesprek te voeren met weinig woorden. Door middel van speelse opdrachten en veel praktijkvoorbeelden leer je op een andere manier te luisteren. Er gaat dan een wereld voor je open.

Training

Hou je kop erbij

Deel 2

Anders luisteren naar jezelf.

Tijdsduur: 3 dagdelen

Als je meer naar een ander gaat luisteren, merk je dat het belangrijk is om ook naar jezelf te luisteren. Want het kan niet de bedoeling zijn dat je jezelf alleen maar wegcijfert. In deze training leer je goed naar jezelf te luisteren en tegelijk ook naar de ander. Dat voorkomt dat je over je grenzen gaat en helpt je om je veerkracht te behouden. Je leert je eigen valkuilen herkennen en goed voor jezelf te zorgen. Door middel van speelse opdrachten en met ondersteuning van vrolijk visueel materiaal krijg je meer zicht op jezelf.

Training

Werken met kernkwadranten

Tijdsduur: 1 dag

Menigeen heeft wel eens een cursus gehad over kernkwadranten. We praten over kwaliteiten en uitdagingen, allergieën en valkuilen. Verder dan dat komen we meestal niet. Maar hoe doe je dit in de dagelijkse praktijk? Hoe zorg je ervoor dat je echt de kwaliteit in je leven verbetert? In deze training gaan de kernkwadranten echt voor je leven.

Training

Geweldloos communiceren

Tijdsduur: 1 dag

Geweldloos communiceren, bestaat er dan ook gewelddadig communiceren? Die bestaat inderdaad en komt meer voor dan je denkt. In deze training leer je af om gewelddadig te communiceren. Je leert je wensen en behoeften op een geweldloze manier te communiceren, waarbij je in contact blijft met jezelf en de ander.

Training

Gewoon goed gesprek

Tijdsduur: 1 dag

In deze training leer je af om angstig te zijn en moeilijke onderwerpen te vermijden. Je leert het gesprek aan te gaan over lastige onderwerpen en de relatie goed te houden.

Training

Communicatie stijlen

Tijdsduur: 1 dag

In deze training leer je af om te reageren vanuit verdediging en oordeel. Je krijgt zicht op verschillende communicatiestijlen en leert je eigen communicatiestijl af te stemmen op die van de ander.

Training

Wat denk je wel niet

Tijdsduur: 1 dag

 In deze training leer je af om je te laten leiden door ingesleten overtuigingen en patronen. Je leert afstand te nemen van gedachten en overtuigingen die je belemmeren en je ontdekt nieuwe mogelijkheden.

Training

Anders omgaan met kwetsbare mensen

Tijdsduur: 3 dagdelen.

Henk Blokhuis is creatief tuintherapeut en heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen met complexe problemen, die geen verbinding ervaren met de maatschappij. Hij schreef het boek ‘Kwetsbare mensen, kwetsbare groenten’ , waarin hij zijn methodiek Tuintaal beschrijft. Samen met Johan Leeuw ontwikkelde hij deze training die op dit boek gebaseerd is. In deze training leer je hoe je als begeleider vooraf opgestelde doelen en verwachtingen kunt laten. Je leert contact te maken zonder dat de ander aan allerlei verwachtingen moet voldoen. Je leert hoe je de ander kunt helpen om in verbinding te komen met zichzelf en met zijn omgeving. Want pas als iemand contact en verbinding ervaart, kan hij stappen maken op weg naar het (her)nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie over deze training: tel. 06 24 266 500